Hirdetés

Büntetést kapott az Apple a dobozokból hiányzó töltők miatt



|

Bár a világ nagy részén megbékéltek azzal, hogy környezetvédelmi okokból az Apple nem ad töltőfejet az iPhone-ok mellé, nem mindenki volt megértő.

Hirdetés

Tavaly ősszel az Apple bejelentette, hogy újonnan eladott iPhone készülékeihez (ideértve az iPhone 12 sorozat tagjai mellett a hivatalosan forgalomban maradt iPhone SE-t, az iPhone 11-et és az iPhone XR-t is) nem jár töltőfej és fülhallgató, mert így jelentősen csökkenthető az elektronikai hulladék mértéke. Természetesen kábelt továbbra is ad a gyártó, amivel akár laptopról, akár korábban (vagy külön) vásárolt töltőfejekkel is tölthetőek a telefonok.

A konkurensek akkor cikizték az Apple-t ezen döntése miatt, azóta viszont követték a példáját. Ugyanakkor vannak olyan országok, ahol nem fogadták örömmel a változást - ilyen például Brazília is.

Hirdetés

Sao Paulóban a helyi fogyasztóvédelmi szervezet, a Procon-SP 585 millió forintnak megfelelő összegre büntette a céget, ami persze nem vágja őket földhöz, de nem is elhanyagolható. 

A Procon-SP-nek elsősorban azzal volt baja, hogy nem kapott választ arra, miért nem lett alacsonyabb az iPhone 12 ára az előző évi modellnél, ha a töltő eltűnt a dobozból, illetve kevesebb töltőt gyárt-e a cég a változás következtében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.