Hirdetés

Büntetést kell fizetnie az átverős kriptovalutát reklámozó Kim Kardashiannek



|

Az amerikai tőzsdefelügyelet megszorongatta a celebet egy korábbi promóciója miatt.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, februárban Floyd Mayweathert, Paul Pierce-t és Kim Kardashiant is beperelte egy befektetői csoport, amiért egy ún. "pump and dump" kriptovalutát reklámoztak, melynek a létrehozói olajra léptek a befektetők pénzével, miután a celebek közreműködésével az egekbe tolták az árfolyamot.

A virtuális pénz neve után csak CryptoMax-csalásként emlegetett ügy miatt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (U.S. Securities and Exchange Commission, SEC) is nyomozni kezdett Kardashian ellen, mivel az Instagram-sztoriként megosztott reklámjában "elfelejtette" közölni, hogy fizetett promócióról van szó. A celebnő azonban nem várja meg az eljárás végét, hanem pénzzel váltja meg a békéjét.

A SEC közleménye szerint Kardashian ugyan nem ismerte el és nem is tagadja a vádakat, de összesen 1 millió 260 ezer dolláros (536 640 millió forintos) kártérítés kifizetésébe egyezett bele az ügy lezárásáért cserébe. Ebből 1 millió dollár büntetés, 260 ezer pedig a CryptoMax népszerűsítésért kapott összeg után felszámított kártérítés.

Hirdetés

A jelenleg ügyvédnek tanuló valóságshow-/szexvideó-sztár emellett vállalta, hogy 3 éven át nem népszerűsít kriptovalutákat.

"Ez az eset emlékeztető arra, hogy amikor hírességek vagy befolyásos személyek támogatják a befektetési lehetőségeket, beleértve a kriptoeszközök értékpapírjait is, az még nem jelenti azt, hogy ezek a befektetési termékek mindenki számára megfelelőek. [...] Kardashian asszony esete egyben emlékeztetőül szolgál a hírességek és mások számára, hogy a törvény megköveteli tőlük, hogy nyilvánosságra hozzák, mikor és mennyit fizetnek nekik az értékpapírokba való befektetés népszerűsítéséért"

- kommentálta az ügyet Gary Gensler, a SEC vezetője.

Kardashiant persze nem különösebben kell félteni, hiszen a becslések szerint 1,8 milliárd dollár körüli értékű vagyonnal rendelkezik, így a tőzsdefelügyelet által kirótt büntetés nem lesz nagy tétel a könyvelésében. A csoportos befektetők által indított CryptoMax-perben ugyanakkor még megszorongathatják a celebet, ebben ugyanis továbbra sem született ítélet, bár Kadrashian ügyvédei itt is igyekeznek kivonni a védencüket az eljárás alól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.