Hirdetés

Lelépett a OnePlus egyik társalapítója



|

Hatalmas meglepetésre Carl Pei pont a OnePlus 8T bemutatója előtt hagyja ott a vállalatot.

Hirdetés

Carl Pei a OnePlus egyik társalapítója volt, a másik pedig Pete Lau - utóbbi az ügyvezető is egyben. Ők ketten tudták felépíteni azt a vállalatot, amit ma ismerünk, és amelyik az egyik legnépszerűbb androidos márka a piacon. 7 év után azonban Carl Pei úgy döntött, hogy más útra lép. Ezt először a Redditen szellőztették meg, kiszivárgott belső levelezéseket mutogatva; az üzeneteken a vezetésről beszéltek, és Carl Pei neve már hiányzott a listából. 

Hirdetés

Bár a OnePlus először nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, a médiában gyorsan körbement, hogy ez is a társalapító távozására utal, elvégre könnyedén tagadhattak volna. Később aztán további források erősítették meg, hogy az elmúlt hetekben Carl Pei otthagyta a OnePlust, csak még hivatalosan nem jelentették be a változást. A TechCrunch utána már arról szerzett információt, hogy Pei a saját vállalkozásába kezd bele, amelyről további információk nincsenek. 

Pete Lau továbbra is marad a OnePlus ügyvezetője eközben, viszont ő sem fordít már teljes figyelmet a márkára, mert korlátozottan már az anyacégnél, az Oppónál is vállal feladatokat (a OnePlus az Oppo szárnyai alá tartozik a BBK-n belül). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.