Hirdetés

Cellebrite: mindenkinek jó, hogy feltörjük az iPhone-okat



|

A cég egyik ügyvezetője szerint a közjót szolgálja, hogy képesek az összes iPhone készüléket feltörni.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy a Cellebrite képes az összes Apple iPhone készüléket gond nélkül feltörni, egészen az iOS 11.2.6-os verziójáig. Ez pedig éppen a legutóbbi nyilvános kiadása a rendszernek. 

Hirdetés

Jeremy Nazarian, a cég marketingigazgatója nemrég arról beszélt a Forbesnak, hogy alapvetően a közjót szolgálják mindezzel. Annak hála, hogy egy zárolt iPhone készüléket gond nélkül fel tudnak törni, elháríthatnak bármilyen közösséget célzó fenyegetést, biztonsági problémát, illetve segíthetnek a drogszervezetekkel, gyilkosokkal és gyermekbántalmazókkal szemben folytatott nyomozásokban. 

Az igazgató leszögezte, hogy az eljárás folyamán senkinek sem hallgatják le a telefonhívásait. Ahhoz pedig, hogy valamiből teljes nyomozás vagy ügy legyen, amiben ez bizonyítékként szolgál, elsőként bírósági utasítás szükséges. 

Természetesen továbbra is titok marad, hogy a Cellebrite miként töri fel az iPhone-okat. Ryan Duff, a Point3 Security biztonsági cég vezetője szerint elképzelhető, hogy a cég az iPhone Secure Enclave-ben talált egy hibát. Ez a chip az iPhone 5S óta jelen van, és többek között emiatt kell várnia a hackereknek a jelkódok megadása között. Duff szerint ha ilyen hibáról van szó, akkor a Cellebrite számára 23 órába telhet egy 6 számjegyű kód megfejtése. Egy alfanumerikus kódot visszafejteni 5,5 évbe kerülne, egy erősebb kódot pedig nem is lehetne feltörni. 

Sokkal valószínűbb viszont, hogy Ryan Duff alaposan mellélőtt. Az egyetlen biztos dolog az, hogy a Cellebrite sosem árulja el, hogyan töri fel az iPhone készülékeket. A cég viszont szeretné, ha mindenki tisztában lenne vele, hogy a módszert a közjó érdekében alkották meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.