Hirdetés

Meggyógyítja a túl sötét HDR-es TV-ket a Dolby Vision IQ



|

Még jobb lesz ezentúl nézni a HDR-képes tévéket, főleg akkor, ha túl sötét volt itt-ott a kép.

Hirdetés

A legjobb otthoni videózási élményt manapság a 4K HDR technológia ígéri, de van, hogy emiatt túl sötét a kép - ezt ugyanis igazából sötét, mozis környezetbe tervezték. Meg aztán emlékezzünk vissza, milyen felháborodás követte a Trónok harca sorozat utolsó évadának egyes epizódjait, ahol az éjszakai csatajelenetekből szinte semmit se lehetett látni normál beállítású készülékeken... Ilyen esetekben, de akár nap közben sem kell majd aggódni a részletekért a jövőbeli tévékkel, legalábbis akkor, ha az eszköz támogatja majd a Dolby Vision HDR formátum kiterjesztéseként bemutatkozott Dolby Vision IQ-t. 

Hirdetés

Ez megoldja a sötét problémáját, a szoba fényerejéhez mérten automatikusan állítja ugyanis a képet. Először és idén csak az LG 2020-as tévéiben jelenik meg a technológia, Európában azonban a Panasonic is használhatja. 

A helyszíni beszámolók szerint a sötét részeken már nem csak fekete paca látható, hanem konkrét részletek is, ami nagyon jól hangzik. A Dolby Vision IQ ugyanakkor nem önálló képmód, automatikusan életbe lép.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.