Hirdetés

Megvan az idei CES két legjobb kütyüje, és mindkettő a vécézéssel kapcsolatos



|

Alighogy elkezdődött az idei CES, mi máris megszavaztuk a kiállítás nyertesét. A maciarcú vécépapír-szállító robot és biztonsági szagszenzor után nincs több kérdésünk.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy az elmúlt évek számítástechnikai és technológiai kiállításai tele vannak mindenféle robottal és egyéb érdekes segéddel, de a Charmin két újdonsága olyan területen támad, amely bizony a legtöbb ember életében biztosan központi szerepet tölt be. Igen, elérkeztünk ahhoz a témához, ami minden baráti beszélgetésben előjön pár sör után: a vécézésről van szó.

Hirdetés

Maci, hozz papírt!

Nézzük az első szcenáriót. Ülünk a porcelán trónon, elmélkedünk a világ dolgairól, miközben megalkotjuk azt az egy dolgot, aminek létrehozásához nem kell ész. És miután kijátszottuk magunkat az aktuális mobiljátékkal, vagy épp befejeztük a facebookozást, belénk nyilall a felismerés: elfogyott a papír! És ugyebár van az az állapot, ami viszonylag nehézkessé teszi azt, hogy mi magunk induljunk felfedező útra az utánpótlásért, ráadásul ha még kiszólni sem tudunk valakinek, hogy könyörüljön rajtunk, kellemetlen percek következnek.

Vagy mégsem, ha otthon figyel a Charmin Rollbot: egy apró, két keréken guruló robot, amelynek elejére egy macifejet imitáló ábrát is ragasztottak. Talán ismerik a magyar "barnamedve" szleng-jelentését? Egyébként nem erről van szó, a Charmin ugyanis egy elég régóta működő cég (és konkrétan vécépapírt gyárt), és a logójuk is medvés. Mindegy is, a lényeg az, hogy ha a fentiekben vázolt szorult helyzetbe kerülünk, csak adunk egy jelzést a Rollbotnak a mobilon levő társalkalmazásban, a kis robot pedig odagurul a vécéajtóhoz, és karnyújtásnyi közelségben átnyújt nekünk egy friss rolni papírt.

Azt nem feltétlenül látjuk így a sajtóhír alapján, hogyan veszi le az újabb köteget a polcról erre szolgáló végtagok nélkül, de feltehetően sehogy. Szóval a gyanúnk szerint előre fel kell tölteni a felső részen található tartót, és remélhetőleg arról az app szól időben, ha innen is kifogy az utánpótlás. Ha erre sem figyelünk... nos, jövőre e célból tervezhetnének egy másik robotot.

Ki itt belépsz...

A másik Charmin fejlesztés legalább ennyire hasznos. Hányszor fordult már elő veletek, hogy nagy lendülettel benyitottatok a mellékhelyiségbe (vagy akár a fürdőszobába, ha épp ott van a vécé), majd elzöldült fejjel, öklendezve fordultatok sarkon, mert csak az ajtónyitás után derült ki, hogy az előző versenyző után hagyott szagok még elviselhetetlenek? Legyen mindenki őszinte, ez sem egy ritka dolog. A SmellSense nevű apróság viszont előre figyelmeztet, mire számíthatunk odabent: a mellékhelyiségbe helyezett szenzor ugyanis jelzést küld a mobilra, miszerint "no" vagy "good to go" állapotú a benti levegő.

Nem tudok szebben fogalmazni, de az idei CES-en hiába mutat be mindenki mindenféle sz*rt, a Charmin két új terméke pont ezt a fogalmat szó szerint értelmezve lopta el a show-t. A teljes emberiség mond ezért köszönetet. Most pedig visszatérünk a CES számtech-híreihez, ennyi volt mára a WC World.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.