Hirdetés

Chatbot kerül az ÉletMentő appba, segít elsősegélyt nyújtani



|

A szakértő segítség érkezéséig is segít az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone mobilalkalmazása, ha nem tudod, hogyan kezdd az életmentést.

Hirdetés

Ha véletlenül valami baj történik veled, vagy valakivel a közeledben, te fejből tudnád a mentők vagy más segélyszervek telefonszámát? És tudod, mit kell ilyenkor tenni egy baleset vagy rosszullét esetén, amíg megérkezik a profi segítség? Az idei év elején került fel a Google Play és az App Store kínálatába az ÉletMentő nevű app, amelynek minden mobilon ott a helye.

Hirdetés

Egyik nagy előnye, hogy tárolja az előre feltöltött egészségügyi adatokat, melyeket segélyhívás során a mentők rendelkezésére bocsát, így a fontos tudnivalók azonnal rendelkezésre állnak. Az app hívásai ugyanúgy "klasszikus" segélyhívások, de már a hívás fogadásakor rendelkezésre áll és a monitoron látható egy digitális adatcsomag is. A kiérkező segítség is hamarabb a helyszínre juthat apontos helymeghatározásnak köszönhetően, de az app megmutatja, hol a legközelebbi gyógyszertár vagy defibrillátor.

Az alkalmazásban augusztus 6-a óta érhető el egy új chatbot, amely egyrészt a telepítéssel és a használattal kapcsolatban ad segítséget, de akkor is jól jön, ha történt valamilyen baleset, már jeleztük is a mentőknek, de a helyszínen szeretnénk addig is segíteni, viszont nem tudjuk, hogyan. Ilyenkor a chatbot kérdezz-felelek módszerrel igyekszik tanácsokat adni arra, mit tegyünk, és mik az elsősegélynyújtás épp szükséges lépései.

Az Országos Mentőszolgálat szerint már több mint félmillióan töltötték le, és 2500-nál is több segélyhívás érkezett már ezen keresztül. A nyári szezonban a Balaton környékéről beérkező jelzéseket szükség esetén a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához irányítják, ahol a munkatársak tableteket kaptak a hatékonyabb és gyorsabb kommunikációhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.