Hirdetés

ChatGPT-alapú fedélzeti asszisztenst fejleszt világ egyik legnagyobb autógyártója



|

Hamarosan négykerekűek millióiban jelenhet meg az OpenAI technológiája.

Hirdetés

A GPT nevű nagy nyelvi modellen alapuló ChatGPT csevegőbot néhány hónap alatt meghódította a világot, az optimistább vélekedések szerint pedig a technológia nemcsak az internetes keresőmotorokat forradalmasíthatja, hanem számos egyéb területen is áttörést hozhat. Az eddig felvetődött ötletek között a robotok irányítása, az oktatási rendszer és a programozói munka is ott sorakozik, most pedig az autóipar is keblére öleli a tech világ aktuális üdvöskéjét.

Elsőként a Semafor adta hírül, majd a Reuters hírügynökség is megerősítette, hogy a General Motors a ChatGPT-t is hajtó mesterséges intelligenciás technológiákra épített fedélzeti asszisztenssel szeretné ellátni az autóit. A Chevrolet, a Cadillac, a Buick és a GMC márkákat is tömörítő konszern a járműgyártás egyik legnagyobb szereplője, így a döntés több millió négykerekűbe hozhatja el a chatbot egy módosított változatát.

Hirdetés

A GM ehhez kiváló helyzetben van, mivel az autonóm autók fejlesztése kapcsán már korábban nyélbe ütött egy 2 éves partnerséget a Microsofttal, amely nemrég 10 milliárd dollárral támogatta a ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI-t, ezért közvetlen hozzáférése van a hőn áhított technológiához. Így aztán nem is meglepő, hogy a General Motors új okosasszisztense a Microsoft Azure felhőszolgáltatásra fog támaszkodni.

Scott Miller, a GM szoftverekért felelős alelnöke a Semafornak nyilatkozva elmondta, hogy a ma ismerteknél jóval sokoldalúbb fedélzeti segédben gondolkodnak, amely például útmutatóval szolgálhat egy defekt kicseréléséhez, elmagyarázhatja a műszerfali diagnosztikai jelzések jelentését, meghibásodás esetén pedig akár automatikusan időpontot foglalhat egy jó értékelésekkel bíró szervizbe.

"Ez az elmozdulás nem csupán egyetlen képességről szól, mint például a hangvezérlés fejlődése, hanem azt jelenti, hogy az ügyfelek elvárhatják, hogy a jövőbeli járműveik sokkal rátermettebbek és frissebbek legyenek a feltörekvő technológiák terén."

- mondta a vállalat szóvivője a Reuters érdeklődésére válaszolva. Az új szoftver neve és megjelenési dátuma továbbra is titok, a General Motors viszont annyit elárult, hogy egy autó-specifikus réteggel fogják a feladathoz igazítani az OpenAI megoldásait, vagyis nem csak a ChatGPT szimpla integrálásáról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.