Hirdetés

Médialejátszó gomb jön a Chrome böngészőbe



|

Az új tesztverziókban már kipróbálható, a háttérben futó média-streameket szabályozhatjuk vele.

Hirdetés

Valószínűleg a Google programozóival is gyakran megesik, hogy egy lejátszási listát hallgatnak YouTube-on az egyik böngészőlapon, miközben három lappal arrébb szöszmötölnek valamin, és egyszer csak a háttérben elindul valamilyen nemszeretem-zene. És az ilyen esetekben eddig hihetetlen fáradalmak közepette, kattintások ezreinek árán, fontos munkájukat félbehagyva kellett megtalálniuk a YouTube-lejátszást rejtő böngészőfület, hogy kikapcsolhassák végre a zajt. De most mindennek vége, jön a médialejátszó gomb a böngésző tetejére.

Hirdetés

Többen is kiszúrták, hogy a Chrome Canary, tehát a legutolsó, instabil fejlesztői verzióban megjelent egy új beállítási lehetőség, amivel egy lejátszógombot varázsolhatunk a böngészősáv jobb oldalára. Ez alapvetően nem csinál mást, mint elindítja, leállítja vagy előre-hátra skippeli a böngészőn belül valamelyik lapon futó médiastreamet, legyen az YouTube videó, Soundcloud hangfájl vagy bármi egyéb.

Ha kipróbálnátok, a Google Canary épp aktuális buildjét itt tudjátok letölteni (de figyeljetek oda, hogy ez tényleg egy instabil, gyakran lefagyó, kilépő, furcsa dolgokat produkáló, bétánál is bétább verzió). Ezután a böngészősávba írjátok be a Chrome://flags címet, majd a megnyíló oldalon keressetek rá a Global szóra. A Global Media Controls sort engedélyezzétek (Enable), és az újraindítás után máris nálatok is tesztelhető a lejátszó-leállító gombocska.

Erre rányomva lenyílik egy kis ablak, benne az épp játszott stream előnézeti képével, valamint egy előre-hátra ugrató és szünet gombbal. Azt még nem tudni, hogy a funkció mikor kerül bele a végleges Chrome kiadásba, mindenesetre ha nem is egy kerék feltalálásával egyenértékű újításról beszélünk, valóban eggyel kényelmesebbé válhat a böngésző használata azoknak, akik ezen belül hallgatnak zenét egyéb webes aktivitásuk közepette.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.