Hirdetés

Ez a Chrome bővítvény macskákra cseréli a politikusokat



|

A legjobb, hogy az alapvetően Trumpra írt beépülőben te is beállíthatod, ki helyett akarsz inkább macskákat látni.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban valakinek már nagyon elege van az elnökválasztási cécóból, meg úgy egyáltalán a jelenlegi elnökből, Donald Trumpból, és úgy gondolta, a Chrome felhasználók között még sokan érezhetnek hasonlóan. Márpedig a böngésző pont az a terep, ahol folyamatosan szembejönnek a különféle politikusok és egyéb olyan közszereplők, akikről már egy kép is sok, szóval a tomroyaldotcom néven alkotó internetes angyal megalkotta a Make Amerika Kittens Again nevű Chrome kiegészítőt.

Hirdetés

A kis kiegészítő már el is érhető a Chrome Web Store kínálatában, és egyetlen kattintással a böngészőhöz adható. Ezután bármilyen híroldalt vagy közösségi szolgáltatást használunk, Donald Trump fotója helyett egy véletlenszerűen kiválasztott cicás kép jelenik meg.

De van ennél még jobb is: a kiegészítő alkotója ugyanis gondolt azokra, akik nem, vagy nem csak Trumpot szeretnék száműzni a böngészőből. Épp ezért, ha a beépülő kis ikonjára kattintunk a böngésző felső sávjában, és a beállítások menüpontot választjuk, több előre megadott politikust is egy kattintással a macskásító-listához adhatunk. És itt még nincs vége: a Custom Blocking mezőben ugyanis mi magunk is megadhatunk neveket, akár többet is egymás után, vesszővel elválasztva, és az illetők fotói máris szintén macskákra cserélődnek. Semmiképp nem mondjuk meg, milyen magyar neveket írtunk be azonnal.

Sajnos azért egyelőre elég hektikusan dolgozik a bővítmény, minden bizonnyal csak azokat a képeket cseréli, amelyeknek html alt szövegében megtalálható a blokkolandó személy neve, de a jelek szerint akármennyire csak egy kis őrültségről van szó, a fejlesztő folyamatosan javítgatja a szoftvert. És még pénzt sem kér érte, legfeljebb a Ko-fi nevű adománygyűjtőn lehet támogatni, ha valaki hálás a munkájáért. A Make Amerika Kittens Again (röviden MAKA) egyébként Opera alatt is működik, sőt a Chromium alapúra váltott Microsoft Edge alatt is használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.