Hirdetés

Szól a Chrome, ha kiszivárgott jelszóval próbálkozunk

|

Hiánypótló és fontos kiegészítő érkezett a Google böngészőjéhez, érdemes mindenkinek telepíteni: bejelentkezéskor szól, ha a jelszavunk szerepel valamelyik adatszivárgásban.

Hirdetés

Mostanában egymást érik a különféle adatlopások és -szivárgások, nem ritka az sem, ahol sok millió felhasználói név és jelszó kerül nyilvánosságra. Persze ilyenkor mindenki (így persze mi is) felhívjuk a figyelmet arra, hogy egyrészt azonnal ellenőrizzétek, benne vagytok-e valamelyik ilyen adatbázisban, meg persze egyébként is tessék szépen törődni a jelszavaitokkal, például időközönként változtatni, vagy épp kettős azonosítást használni. De persze az is értelemszerű, hogy nem mindenki figyeli folyamatosan a tech-híreket, hogy épp megint volt-e valamilyen nagyobb hack, szóval jól jön az, ha maga a böngésző figyelmeztet.

Hirdetés

A Google által kiadott Chrome kiterjesztés működése gyermekien egyszerű: a Password Checkup nevű apróságot ide kattintva lehet telepíteni. Ezután, ha felhasználónév-jelszó párost kell megadni, a kis kiegészítő figyeli a beírt adatokat és összeveti a jelenlegi (4 milliárdos) adatbázissal, amely a kiszivárgott adatokat tartalmazza. Ha pedig azt látja, hogy a jelszó szerepel ebben, rögtön jelez, hogy változtassuk meg.

Hirdetés

A Google azt is leszögezte, hogy az adatok csak a gépünk és az adatbázis között "közlekednek", tehát a Google semmilyen formában nem kapja meg és tárolja el ezeket. A jelszócsekkoló természetesen nem csak a Google szolgáltatásaiban működik, hanem minden olyan weboldalon, amely felhasználónevet és jelszót kér a belépéshez vagy azonosításhoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.