Hirdetés

Chrome-szerű frissítésekre állhat át az Android 11



|

A Google az Android 11-gyel kezdődően kötelezővé teszi a zökkenőmentes frissítéseket.

Hirdetés

A Google úgy döntött, hogy az Android 11-gyel kezdődően kötelezőek lesznek a zökkenőmentes frissítések. Ezek a Chrome-ból lehetnek ismerősek. Alapvetően az egész lényege az, hogy nem kell kieső idővel számolni mobilon a frissítések miatt, mert a rendszer lefoglalja a tárhelyet, majd kicsomagolja a letöltött frissítést. Ezután csak újra kell indítani a telefont, és a lefoglalt terület lesz az új rendszerpartíció. 

Hirdetés

Egy darabig aggódtak ennek tárhelyigénye miatt, azonban a Google szerint az első Pixelen például csak 320 MB-ra volt szükség egy ilyen frissítéshez, és még 132 MB-ot nyertünk is más partíciók törlésével. Ráadásul a régi rendszerpartíciót nem törli a készülék ilyenkor, csak réginek jelöli. Ha a frissítésben hiba van, nem indul, akkor azonnal aktiválja az Android a régit. 

Sok gyártó egyébként már átállt erre a megoldásra, a Samsung valamiért még nem - most azonban ilyen téren is változás jön, de kizárólag azoknál a készülékeknél, amelyek már gyárilag Android 11-gyel jelennek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.