Hirdetés

Cortana hivatalos támogatás nélkül marad több platformon is a jövőben



|

A Microsoft más területre szeretne fókuszálni, ezért fontos változásokat eszközöl majd.

Hirdetés

Számos vállalat készített már különböző, mesterséges intelligencia által irányított okossegédet, ami bizonyos esetekben sokat javíthat a felhasználói élményen. A Microsoft is megalkotta a saját verzióját a Halo-játékokból ismert Cortana képében, ám nemsokára fontos változások lépnek életbe ezzel a funkcióval kapcsolatban.

Hirdetés

A vállalat ugyanis inkább a Microsoft 365-ben lévő, produktivitást elősegítő dolgokra szeretne koncentrálni, amihez szintén mesterséges intelligenciát használnak, azonban a jelek szerint Cortanával már nem kívánnak foglalkozni bizonyos platformokon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Microsoft szeptember 7-től kezdve már nem támogatja az okossegédhez elérhető külsős skilleket, 2021 elején pedig az iOS-es és androidos mobilokra elérhető Cortana app hivatalos támogatása is megszűnik.

Továbbá 2021 januárjában a Harman Kardon Invoke hangszórókhoz elérhető Cortana szolgáltatás támogatása is véget ér. Szintén jövőre az első generációs Microsoft Surface fejhallgatók sem fogják már támogatni a Cortana korábbi verzióját. Persze azért az okossegéd bizonyos funkciói így is elérhetők maradnak egyes alkalmazásokban, szóval ezek a változások nem jelentik azt, hogy a Microsoft már nem kívánna foglalkozni a mesterséges intelligencia által nyújtott lehetőségekkel.

Ti gyakran veszitek igénybe Cortana segítségét?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.