Hirdetés

Csak a legdrágább iPad Pro táblagépben van 6 GB RAM



|

Aki 6 GB RAM-mal szerelt iPad Pro tabletet szeretne, annak az 1 TB-os, méregdrága modellt kell választania.

Hirdetés

Az Apple sok apró érdekességet nem árul el az új termékeinek bemutatóján. Ezekre a bejelentést követő hetekben derül fény: például, hogy mekkora egy-egy iPhone akkumulátora, konkrétan milyen processzor van az új MacBook Airben vagy éppen mennyi RAM-ot épít a cég az új iPad Pro tabletekbe. 

Hirdetés

Az új iPad Pro meglehetősen vonzó táblagép lett, vékony kávával, Face ID-val, az eddigi legerősebb 7 nm-es chippel (ami a MacBook Pro Core i7-es processzorait is fenyegeti). Sajnos azonban nem jut majd el felhasználók tömegeihez, elvégre az alapára mérettől függően 309 990 és 379 990 forint. A 64 GB-os tárhelyet figyelembe véve pedig nem feltétlen számít jó vételnek az alapmodell. A javítási költségek is horrorszinten mozognak. Ha mindez nem lenne elég, akkor szokásos módon ezúttal is megmagyarázhatatlan különbségek vannak a memória terén. 

Bár mindenki azt várta, hogy az új iPad Pro generáció 4-ről 6 GB RAM-ra vált, egyre több jelentés fut be arról, hogy ez csak néhány modellnél történt meg. Nem túl meglepő módon csak a legdrágább iPad Pro tabletekbe kerül 6 GB RAM. Ez azt jelenti, hogy 568 990 és 638 990 forintért lehet csak ilyen Apple tablethez jutni (ehhez jönnek még a kiegészítők).

A többi modell a jelentések szerint maradt a 4 GB RAM-nál, a nehezen megemészthető árak ellenére is. Természetesen igaz, hogy az iOS másként kezeli a RAM-ot, mint az Android, ezért egy 8 GB RAM-mal szerelt androidos tablethez képest sem lesz hátrányban egy 4 GB RAM-os iPad Pro. Amikor azonban valaki 400 000 - 600 000 forintot ad egy tabletért, billentyűzet és digitális toll nélkül, akkor feltételezhetően szeretné, hogy az évekig kitartson. Az Apple mostani húzása pedig arra utal, hogy az iPadeknek a nem túl távoli jövőben több RAM-ra lehet szükségük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.