Hirdetés

Csak egy MI kell és egy 3D nyomtató, hogy többé ne jelentsen problémát a házi feladat



|

Egy leleményes diák kitalálta, hogyan tehetne szert sokkal több szabadidőre.

Hirdetés

Egyre nyilvánvalóbb, hogy akik az NFT-kben (nem helyettesíthető digitális javakban) vagy épp a Star Trek holofedélzetétől, de még a Ready Player One virtuális valóságától is fényévekre lévő metaverzum-projektekben látta és látja a jövőt, tévúton jár. Idővel persze még lehet belőlük valami, mindkét koncepcióban van lehetőség, ám egyelőre nem tolonganak a tömegek, hogy a részeseivé váljanak az általuk kínált jövőképnek.

Egészen más a helyzet viszont a szöveg- és képalkotó mesterséges intelligenciákkal, pontosabban generatív algoritmusokkal, amelyeknek már most számtalan felhasználási módját ismerjük, bár persze a bennük rejlő kockázatok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Mindazonáltal szédületes tempóban hódítják meg a közönséget, még a közösségimédia-platformok ifjú titánja, a TikTok tábora sem hízott oly sebesen, mint a csapból is folyó ChatGPT-é.

Hirdetés

Egy kísérletező kedvű diáknak köszönhetően pedig már azt is tudjuk, hogy az írásbeli házi feladatot gyerekjáték letudni, amennyiben ötvözzük egy chatbot és egy 3D nyomtató képességeit. Az előbbi gondoskodik a szövegről, az utóbbi pedig arról, hogy időben elkészüljön a "kézzel" írott lecke. A 3d_printer_stuff néven futó TikTok-felhasználó által közzétett videóban láthatjuk, miként programozta be a 3D nyomatót, hogy a ChatGPT-re támaszkodva megírja a házi feladatot.

@3d_printer_stuff #MadeWithKeurigContest #chatgbt #timelapse #fyp #3dprint #tutorial #easy ♬ Calm LoFi song(882353) - S_R

Nyilván imádja a TikTok közönsége a videót, a kommentelők javaslata szerint a következő lépésben be kellene tanítani az MI-t az egyének jellegzetes kézírásának utánzására, így könnyebb lenne elhitetni a tanárainkkal, hogy mi magunk körmöltük az egészet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.