Hirdetés

Csak jövőre jönnek az önvezető Ford autók



|

2021 végén jönnek az önvezető funkciók a Fordokba, elsőként a Mustang Mach-E modellbe.

Hirdetés

A Ford a tavalyi év végén jelentette be, hogy a Mustang Mach-E lesz az első autója, amely sofőr nélküli funkciót kap. Sajnos most kiderült, hogy erre még várni kell egy darabig, csak 2021 vége felé érkezik meg ez az opció. Aki idővel használni szeretné, de már ez év végén megvenné a Mach-E-t, annak egy speciális csomagot kell megvásárolnia, ami tartalmazza a később érkező funkcióhoz szükséges hardvereket. Az aktív vezetéssegítő rendszert aztán szoftverfrissítéssel aktiválják jövőre. 

Hirdetés

Árakról egyelőre nem esett szó, addig is az ADAS vezetéssegítő rendszer, a CoPilot 360 segít majd be például adaptív tempomattal, parkolási segédlettel, holttér-figyelővel és sávtartást segítő rendszerrel. 

A sofőr nélküli funkció a Ford által feltérképezett autópályákon lesz majd használható, nem túl meglepő módon egyelőre csak Amerikában és Kanadában. A sofőr figyelméről úgy gondoskodnak, hogy a kormányba szerelt infrakamera figyeli, a volánnál ülő személy az úton tartja-e a szemét. Vagyis nem olyan egész pályás letámadás ez, mint a Tesla robotpilóta, ám a szakértők már a GM-nél is elégedettebbek voltak a visszafogottabb újításokkal és tempóval. A kormány legapróbb mozdítására pedig lekapcsol majd a Fordok vezetéssegítő rendszere - ez azért is fontos, mert minden ilyen rendszernek komoly korlátai vannak, és ha elbízza magát a sofőr, akkor nagy bajba kerülhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.