Hirdetés

Csak jövőre térhet magához az okostelefonok piaca



|

Az IDC szerint tavaly kevesebb okostelefont szállítottak le a gyártók, a növekedés pedig legkorábban 2019-ben indulhat újra.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég szakemberei szerint a globálisan leszállított okostelefonok száma tavaly 0,3 százalékkal csökkent, 1,465 milliárd darabra. Az eladások idén ismét visszaesnek, a várakozások szerint további 0,2 százalékkal. 

Hirdetés

Az elemzők szerint az éves növekedés csak 2019-től térhet vissza, akkor 3 százalékos plusszal számolnak. 2022-re 1,654 milliárdos darabszámot tippel az IDC. 

Az IDC szerint idén a leszállított okostelefonok 84,8 százaléka lesz androidos, ami 1,246 milliárd darabot jelent. Az iOS-t futtató eszközök száma idén 221,4 millió lehet, ami 15,1 százalékos piaci részesedést jelentene az Apple-nek. 2022-re az androidos eszközök aránya 85,3 százalékra emelkedhet. 

Érdemes hozzátennünk az IDC számaihoz, hogy a gyakorlat jó eséllyel mást is mutathat majd 2018 és 2022 között. Daniel Ives, a GBH Insights elemzője például éppen a napokban beszélt arról, hogy szerinte a következő 12-18 hónapban az Apple 350 millió iPhone-t tud majd eladni. Ennek részben az lesz az oka, hogy Kínában 60-70 millió olyan iPhone-tulajdonos van, aki állítólag készen áll a frissítésre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.