Hirdetés

Csak júniusban javítják az Android 8.1 egyik nagy hibáját



|

A Google végre javítja a multi-touch-os hibát, de a frissítés csak júniusban jelenhet meg.

Hirdetés

A Google Pixel 2 és Pixel 2 XL készülékek a leghamarabb kapják az androidos frissítéseket, ennek ellenére egyáltalán nem mentesek a hibáktól. A két csúcsmodell az Android 8.1 érkezése óta küzd egy multi-touch-os hibával: ha két ujjal érintjük meg a kijelzőt, a rendszer olyan műveleteket regisztrál, amelyeket el sem végeztünk. A kellemetlenség a játékokban és az egyéb appokban is jelentkezik, és igencsak rontja a felhasználói élményt. 

Hirdetés

A Google számos bejelentést kapott a hibáról, és a jelek szerint végre napirenden van annak kijavítása. Minderre bizonyítékot is találtak egy oldal formájában az Android Open Source Projecten. 

A jelek szerint egy olyan eljárással van gond, amely során a rendszer a kijelzőn történő érintéseket parancsokká alakítja. Amikor egyszerre két ujjal érünk a panelhez, az Android meghibásodik, és eltérő koordinátákkal dolgozik, ami pedig nem létező érintésekből hoz létre váratlan műveleteket. 

Bár a Google rajta van a javításon, a frissítés a cég irányelvei miatt csak júniusban jelenhet meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.