Hirdetés

Családon belüli erőszak áldozatainak nyújtana segítséget egy új mobilapplikáció



|

A szoftver egyelőre tesztverzióban működik, és a fejlesztők azon is dolgoznak, hogyan lehet minél jobban rejtetté tenni a telefonokon.

Hirdetés

A speciális mobilapplikáció ötletét közel öt évvel ezelőtt dolgozta ki Stefanie Knaab, aki azóta már a német igazságügyi minisztériummal, hatóságokkal és kriminológusokkal együttműködve fejleszti az alkalmazást, ami segítséget nyújtana a családon belüli erőszak áldozatainak.

Knaab célja az úgynevezett Gewaltfrei in die Zukunft (Erőszakmentesen a jövőbe) projekttel, hogy az áldozatok biztonságosan, az erőszaktevő tudta nélkül érjék el a hatóságokat, és kérhessenek segítséget.

Hirdetés

Az applikáció fejlesztésében a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a titkosítás érdekében nem adnak neki nevet, illetve valamilyen más alkalmazásnak tüntetik fel a telefonon. Ez azért fontos, hogy amennyiben az erőszaktevő hozzáfér az áldozat telefonjához, ne szerezzen tudomást az applikációról.

Stefanie Knaab, a projekt vezetője egy interjúban leszögezte, hogy egyelőre semmilyen részletet nem árul el arról, hogyan fog kinézni az applikáció, viszont azt megerősítette, hogy az alkalmazáson keresztül közvetlenül elérhető lesz a rendőrség, illetve értesíthető olyan személy, akiben a felhasználó megbízik. További funkcióként egy titkosított naplóban szöveget és fényképes anyagot is lehet tárolni, valamint biztosított a felhasználó számára több olyan intézmény elérhetősége, amelyek segítséget nyújthatnak abban, hogy az áldozat sikeresen kilépjen a kapcsolatból.

Az applikációt egyelőre csak pilot verzióban tesztelik Németországban, és amennyiben eredményesnek bizonyul, a fejlesztők szeretnék, hogy minél több országban is használni lehessen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.