Hirdetés

Csalás miatt dobta ki a Huaweit az UL Benchmarks



|

Az UL Benchmarks szerint csalt a Huawei, a kínai gyártó szerint a készülékei az alkalmazásokhoz igazodnak, és hamarosan mindenki kap GPU Turbo módot.

Hirdetés

Az UL Benchmarks számos népszerű Huawei készüléket törölt az adatbázisából, miután az állítása szerint bizonyítékot szerzett arra vonatkozóan, hogy a kínai gyártó csal a mérések során

Hirdetés

Az elmúlt hónapban számos Huawei készülék (mint a P20 Pro, a Nova 3 vagy a Honor Play) pörgette túl a benne lévő chipet, figyelmen kívül hagyva a fogyasztási és a hőtermelési korlátokat. Mindezt azért, hogy a benchmarkok során magasabb pontszámot érjen el. Amikor a készülék érzékelte, hogy egy népszerű benchmark fut, akkor azonnal rákapcsolt. 

Az UL Benchmarks úgy próbálta leleplezni a gyártót, hogy álcázott méréseket hajtott végre. Ilyenkor az app nem azonosította magát, de egyébként teljesen ugyanaz volt, mint a 3DMark. 

Az eredmények szerint a készülékek normál állapotban 35-36 százalékkal gyengébben teljesítettek, vagyis olyankor, mikor nem észlelték, hogy mérést futtatnak. A 3DMark-pontszámok reklámjára sok gyártó épít, azonban a fejlesztő tiltja, hogy az adott készülék maximumra optimalizálja a hardvert a program futtatása közben (vagyis túlhajtsa). 

A Huawei az Android Authoritynek beismerte a történteket, és hozzátette, hogy a készülékeit úgy tervezte, hogy azok optimalizálják a teljesítményüket az éppen futtatott apphoz. A Huawei mesterséges intelligenciára hivatkozott, az UL szerint egyszerűen csalt. Ez utóbbi nem megengedett, ugyanis a teljesítményoptimalizáció lehetséges, de egy mérés futtatása során a teljesítménymaximalizálás már nem elfogadott.

Az időzítés elég szerencsétlen, hiszen néhány hete is botrányba keveredett a Huawei: akkor az egyik készülékét és annak kameráját reklámozta, de ehhez méregdrága DSLR géppel készült fotót használt.  

A Huawei hozzátette, hogy az új teljesítménymódot hamarosan elérhetővé teszi a felhasználói számára, így a processzor és a GPU túlhajtása bármilyen alkalmazásban lehetséges lesz. 

Frissítés: a Honor hivatalos közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A Honor mindig a felhasználói élményt helyezi előtérbe a magas benchmark eredmények elérése helyett - különösen, mivel nincs közvetlen kapcsolat az okostelefon benchmark pontszámok és a felhasználói élmény között. A Honor okostelefonok olyan fejlett technológiákat alkalmaznak, mint például mesterséges intelligencia (AI) annak érdekében, hogy a hardver (többek között a CPU, a GPU és az NPU) teljesítményét optimalizálják.

Amikor valaki egy fotó alkalmazást indít el vagy grafikus szempontból intenzív játékkal játszik, a Honor intelligens szoftvere egyenletes és stabil felhasználói élményt biztosít a hardver teljes képességeinek kihasználásával, miközben felügyeli és kezeli a készülék hőmérsékletét és energiahatékonyságát. A kevésbé energiaintenzív alkalmazások esetén, például böngészéskor csak a szükséges szintű erőforrásokat veszi igénybe a készülék.

A szokásos benchmark helyzetekben, amikor a Honor szoftvere felismeri a benchmark alkalmazást, intelligens módon "Performance" üzemmódba vált, hogy optimális teljesítményt nyújtson. A Honor azt tervezi, hogy ez az üzemmód a felhasználók számára is elérhető lesz annak érdekében, hogy szükség esetén a készülék teljes erejét kihasználhassák.

A Honor készséggel együttműködik partnerekkel, hogy megtalálják a felhasználói élményt legjobban felmérő benchmark standardokat."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.