Hirdetés

Csalók aranybányája lehet a Clubhouse kiszivárgott adatbázisa



|

Egy hacker állítása szerint 3,8 milliárd felhasználóról rendelkezik adatokkal, köszönhetően több kiszivárgott adatbázis összefésülésének.

Hirdetés

Hackerek még idén júliusban nyerték ki rengeteg felhasználó adatait az élőszóban folytatott csevegésre épülő közösségi alkalmazás, a Clubhouse adatbázisából. Nemrég egy fórumon feltűnt egy felhívás, amiben állítólag erre az adattömegre építve egy rendkívül kiterjedt, 3,8 milliárd bejegyzést tartalmazó adatcsomagot kínál valaki eladásra, amiből kiválóan dolgozhatnának csalók.

Hirdetés

A Clubhouse-tól ellopott adatok között ott volt minden felhasználó telefonszáma, sőt, mivel az alkalmazás a mobiljuk névjegyeihez is hozzáférést kért, minden ott található kontakt is illetéktelen kezekbe került. A hacker, aki eladásra kínálja gyűjteményét, állítása szerint ezekhez a telefonszámokhoz tudott Facebook-profilokat társítani, ami azt jelenti, hogy ezekről ez esetleges csalók rengeteg plusz információt, így például születési időt és helyet is le tudnak lesni.

Az ilyen adatok azért hasznosak a különböző csalások kieszelőinek, mert saját tényleges adatait látva könnyen elhiheti a potenciális áldozat például, hogy csomagja van úton, vagy valamilyen számlája érkezett, amit ki kell fizetnie. Ezért a fórumposzt készítője egy komolynak tűnő összeget, százezer dollárt kér attól, aki a teljes adatbázist szeretné megvásárolmi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.