Hirdetés

Csalóka a OnePlus 5 zoomja



|

Valójában nem tud kétszeres optikai zoomot a készülék, digitálisan dobják fel a nagyítást.

Hirdetés

Kiváló készülék lett a OnePlus 5, ráadásul igen strapabíró is. Vannak apróbb negatívumok is persze, egyeseket zavar az iPhone 7 Plushoz való hasonlóság, másokat az, hogy a készülék csal a szintetikus méréseken. Most akadt egy újabb félreértés, a zommolással kapcsolatban. 

Hirdetés

A OnePlus kétszeres zoomot ígér a telefotós lencséhez, ehhez pedig dedikált zoomgomb is van a kameraalkalmazásban. Mivel az iPhone-on is így oldották meg a zoomolást, ezért mindenki azt feltételezte, hogy ugyanolyan, normál kétszeres optikai zoomot kapunk. 

Kiderült azonban, hogy a telefotós lencse csak 1,6x-os optikai zoomra képes. A kétszeres nagyítást digitális trükközéssel érik el. Ezt Carl Pei, a OnePlus társalapítója is megerősítette, és hozzátette, hogy a nagyítás veszteségmentes, hála a SmartCapture multiframe technológiának. 

Egyelőre nem tiszta, hogy miért ilyen konfigurációt választott a OnePlus, de az első tesztek szerint igazán hasznos lett a második kamera. Persze kevés fény mellett a szenzor sajátosságai miatt jóval rosszabb az eredmény, ezért este érdemes maradni a normál kameránál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.