Hirdetés

Csendben megszűnt a Twitter anyacége, egy új vállalathoz került a platform



|

A lépés arra utalhat, hogy Elon Musk tovább építgeti a korábban belengetett "mindenes" alkalmazását.

Hirdetés

Rengeteg dolog megváltozott a Twitter háza táján, mióta Elon Musk tavaly 44 milliárd dollárért felvásárolta a közösségi oldal üzemeltetőjét, a Twitter, Inc.-t. Ilyen volt az alkalmazottak többségének kirúgása, a moderációs szabályok fellazítása, a fizetős hitelesítő jelvények bevezetése vagy éppen a harmadik féltől származó kliensek ellehetetlenítése.

A jelek szerint pedig végül magát az anyacéget is utolérte az átalakítási hullám, frissen nyilvánosságra került dokumentumokból ugyanis kiderült, hogy a Twitter, Inc. időközben megszűnt létezni, így már egy új entitás birtokolja a kék madarat.

Hirdetés

Elsőként a Slate hívta fel rá a figyelmet, hogy a Laura Loomer és a Twitter között 2019 óta húzódott perben benyújtott iratok alapján a Twitter korábbi anyavállalata április 4-én beolvadt az Elon Musk által frissen létrehozott X Corp.-ba, s ezzel teljesen el is tűnt a képből. Maga a per független az üzleti manővertől (Loomer azért citálta bíróság elé a közösségi oldal üzemeltetőjét, mert szerinte jogtalanul bannolták a fiókját), a formális tulajdonosváltás viszont nagy dolgokat jelezhet.

Musk ugyanis korábban többször utalt arra, hogy egy afféle "mindenes" platformot szeretne faragni a Twitterből, ahol a bejegyzések posztolásán túl például a vásárlást vagy az elektronikus fizetést is elintézhetjük. Ez a terv pedig az általa még 1999-ben, a PayPal elődjeként létrehozott X.com domain ernyője alatt valósulhat meg, amelyen jelenleg semmilyen tartalom sincs, de pár éve ismét a milliárdos tulajdonát képezi.

Az X Corp. színre lépése és a Twitter betagozódása tehát az első lépés lehet az új app bevezetése felé vezető úton, de egyes vélekedések szerint az sem kizárt, hogy Musk a Google felett álló Alphabet mintájára egy nagyobb entitás ernyője alá szeretné terelni a szerteágazó érdekeltségeit, így idővel a Tesla és a SpaceX is az X Corp. szárnyai alatt folytathatják.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.