Hirdetés

Csigatempóban, de nő a Windows 11 népszerűsége



|

A legfrissebb adatok alapján fokozatosan gyarapszik a Windows 11-et használók tábora, de a Windows 10 még így is meg tudott erősödni.

Hirdetés

15 hónappal a Windows 11 rajtja után nyugodtan kijelenthetjük, hogy az új generációs operációs rendszer nem robbant túl nagyot, hiszen a vonatkozó felmérések újra és újra megerősítik, hogy a 2015-ben megjelent Windows 10 továbbra is dominálja a PC-s szegmenst, hiába tudható, hogy 2025-ben megszűnik a támogatása.

Ez azonban nem jelenti, hogy a Windows 11 ne lenne növekedési pályán: ha a maga komótos tempójában is, de egyre több számítógépet hódít meg.

Hirdetés

A StatCounter nemrég frissítette a Windows rendszerek megoszlására vonatkozó statisztikai adatait, amelyek azt mutatják, hogy januárban 18,13%-ra kapaszkodott a platform legújabb generációja, ami egyébként a megjelenése óta minden egyes hónapban jobb eredményt produkált, mint az azt megelőzőben.

Ami viszont még érdekesebb, hogy az egyébként lassan, de biztosan visszaszorulóban lévő Windows 10 az előző hónapban még növelni is tudta a részesedését: a decemberi 67,95%-ról 68,86%-ra. Ha tippelnünk kellene, ez annak tudható be, hogy a Microsoft január 10-én végleg lelőtte a Windows 7 és a 8.1 támogatását, az érintett felhasználók pedig a Windows 10-re menekültek át.

A játékosok körében azonban másképp alakult a helyzet, a Steam játékáruház januári kimutatása ugyanis 1,96%-os csökkenést jegyez a Windows 10-nél, míg a Windows 11 1,91%-kal növelte a jelenlétét. A legfrissebb operációs rendszer ezzel már 30,33%-os részesedést hasít ki a teljes tortából, amiben annak is lehet némi szerepe, hogy a gamingre kihegyezett konfigurációk nagyobb eséllyel teljesítik a Windows 11 szigorú hardveres követelményeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.