Hirdetés

Csíkosodik a 2018-as Apple MacBook Pro kijelzője



|

Az AMD Radeon RX Vega 20 grafikus vezérlővel rendelkező modellek úgy néz ki, hogy tervezési hibával kerültek piacra.

Hirdetés

Crmaris a TechPowerUp és a Hardware Busters munkatársa, és nemrég azt állapította meg, hogy az AMD Radeon RX Vega 20 grafikus vezérlővel rendelkező, 2018-as Apple MacBook Pro laptopok egy komoly tervezési hibától szenvednek. Ez a videós alrendszert érinti. 

Hirdetés

A problémát az jelenti, hogy ha hosszabb tétlenségi idő (és kikapcsolt kijelző) után ébred fel a laptop, akkor a képernyő villódzik, a képernyőn pedig csíkok jelennek meg. A probléma újraindítások után is megmarad, bár a villódzásnak állítólag ilyenkor vége szakad. Tétlen állapotból való ébredés után viszont újra előjön ez a kellemetlenség is. 

A haladó felhasználók megpróbálták letiltani az integrált és a dedikált GPU-k közötti váltást, valamint a képernyő lekapcsolását, de egyik megoldás sem vált be a hiba elhárítására. 

A problémát egy új, 4500 dolláros, 15 hüvelykes MacBook Prón tapasztalták, amit egyből el is vittek egy Apple Store-ba. Ott a laptopot kérdés nélkül cserélték egy új modellre, ami viszont néhány nap után ugyanazt produkálta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.