Hirdetés

Csillagászati áron vásárolható meg a Sony saját gyártású drónja



|

Ha van néhány felesleges milliótok, akkor jó választás lehet az Airpeak S1.

Hirdetés

Sok területen hasznosíthatjuk a drónokat, ezért is jó hír, hogy manapság már elérhető áron lehet hozzájutni ezekhez a repülő masinákhoz.

Persze a professzionális igények kiszolgálásához gyakran kell mélyebben a zsebbe nyúlni, és például a DJI egy szerkezetét beszerezni, de ha valamiért nem szívlelnénk a kínai gyártó felhozatalát, akkor egy másik óriásnak is adhatjuk a pénzünket.

Hirdetés

A Sony tavaly jelentette be az Airpeak S1 drónt, ami a japán vállalat legelső ilyen masinája, és amit már hivatalosan is meg lehet vásárolni 8999,99 dollárért, vagyis közel 2,9 millió forintért. A kiszállítás a tervek szerint december 24-én veszi kezdetét. Nem kétséges, hogy borsos ár ez egy drónért, ám az Airpeak S1 egyik nagy előnye, hogy kialakításának köszönhetően képes a levegőbe emeleni a Sony tükör nélküli fényképezőgépeit, ennek a kombinációnak hála pedig akár 8K-s felbontású légi felvételeket is készíthetünk.

A gyártó szerint a drón még több mint 70 km/h-s szélben is képes stabil maradni, maximális sebessége pedig megközelíti a 90 km/h-t. Az RCR-VH1 kontrollerrel a drón mellett kezelhetjük a gimbalt és a fényképezőt is, a Dual Operation módnak köszönhetően pedig megoszthatjuk az irányítási feladatokat két ember között. Picit beárnyékolja a helyzetet a mindössze 22 perces repülési idő, amire ráadásul plusz teher nélkül képes az Airpeak S1, így ez még tovább csökkenhet, ha például már kamerát is szerelünk rá.

Egyelőre nem valószínű, hogy a Sony komoly riválisa lesz a DJI-nak a drónok piacán, de az Airpeak S1 határozottan jó választás lehet filmkészítők számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.