Hirdetés

Csillagászati összegért kelt el a Twitter alapítójának első tweetje



|

Van, akinek 2,9 millió dollárt is megért Jack Dorsey legelső bejegyzése a Twitteren.

Hirdetés

Egy malajziai üzletember, Sina Estavi mélyen a zsebébe nyúlt, és 2,9 millió dollárt, vagyis 893 millió forintot fizetett Jack Dorsey-Twitter alapító legelső bejegyzéséért a közösségi oldalon. Estavi később a Twitteren tette közzé álláspontját a vásárlással kapcsolatban, mely szerint ez "nem csak egy tweet", művészi értéke van a bejegyzésnek, az emberek pedig később rá fognak jönni, olyan értéket képvisel, mint például a Mona Lisa festmény. 

Minden tisztelettel, azért ezzel biztosan vitába szállnának páran. A szóban forgó tweetet egyébként az ether nevezetű kriptovalutával vásárolta meg.

Hirdetés

Egy NFT, azaz nonfungible token formájában vált Estavi a tweet birtokosává. Ez tulajdonképpen egy digitális bizonylat arról, hogy ő a jogos tulajdonosa az adott online médiaterméknek (képnek vagy videónak például). Az NFT fontos eleme, hogy nem lehet duplikálni, így válik a gyűjtők számára valóban értékessé.

Egyre népszerűbbé válnak mostanában az NFT digitális műalkotások, szóval simán elképzelhető, hogy ez a tweet-vásárlás még tényleg csak a jéghegy csúcsa. Vannak például, akik NBA videókért fizetnek ki igazi vagyonokat

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.