Hirdetés

Csodafóliával alakítaná kijelzővé a szélvédőit a Volvo



|

A technológia révén az egész szélvédő egyetlen kijelzővé válhat, beleértve az oldalsó ablakokat is.

Hirdetés

Már több mint 10 éve annak, hogy a Volvo a kínai Geely Holding Group tulajdonába került, a keleti tőke segítségével pedig jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a gyártó modellpalettáján.

Ezek sorát gyarapíthatja az a különleges kísérleti megoldás is, amely képes lehet kijelzővé varázsolni az autók teljes szélvédőjét, messze túlszárnyalva a jelenleg elérhető, limitált méretű head-up display technológiát.

Hirdetés

A forradalmi fejlesztés egy többrétegű vékony optikai fólián (MLTC) alapul, amivel az izraeli Spectralics startup állt elő. A Volvo Cars nemrég befektetőként társult a cégbe, így siker esetén a svéd négykerekűekben láthatjuk először a "teljes kijelzős" szélvédőket.

Az izraeli fólia további előnye, hogy bármilyen méretben és formában előállítható, így akár az autó oldalablakaira is juthat belőle. Arról viszont nincs információ, hogy mennyi időre lehet még szükség a technológia kereskedelmi forgalomba hozatalához.

A befektetés mindenesetre remekül illeszkedik a Volvo csúcstechnológiás törekvéseibe. A gyártó tavasszal vállalta, hogy 2030-ra már csak elektromos autók fognak legurulni a futószalagjairól, a modellek önvezető képességét pedig az Nvidia chipjeire építik, amit a kaliforniai Luminar lidar 250 méteres hatótávolságú radarjai is segítenek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.