Hirdetés

Csodás videókkal tiszteleg Vangelis emléke előtt a NASA



|

A nemrég elhunyt legenda két albumot is készített a NASA számára.

Hirdetés

A napokban egy újabb ikonikus művésszel lett szegényebb az emberiség, amikor a 79 éves Vangelis, azaz Vangéliusz Papathanaszíu szívleállás következtében elhunyt egy párizsi kórházban. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, megemlékező cikkek sora lepte el az internetet a Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász és az 1942 - A paradicsom meghódítása zenéinek komponistájáról, a NASA azonban egy igazán egyedi és stílusos módon tiszteleg a legenda munkássága előtt.

Az űrhivatal korábban több videóban is a görög zeneszerző műveit használta fel a Jupitert vizsgáló Juno-szonda küldetéseinek bemutatásához, így epikus jelenetek sora alatt csendülhettek fel az összetéveszthetetlen Vangelis-dallamok.

Hirdetés

"Ad astra, Vangelis" vagyis "A csillagok közé, Vangelis" - írja a NASA Twitter-posztja, amely azt a klipet kiemelve emlékezik meg Vangelisről, amelyben a Juno a Ganymedes és a Jupiter felett repül el. A posztban található linkre kattintva az egész lejátszási lista elérhető, összesen hét látványos videóval.

Több mint 50 éves karrierje alatt Vangelis 12 film zenéjét szerezte, a Hollywoodnak végzett munkásságán túl pedig 23 stúdióalbumot hagyott a világra. Ezek sorát a 2021-es Juno to Jupiter zárta, ami a 2001-es Mythodea után a zeneszerző második, NASA-nak komponált korongja volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.