Hirdetés

Csodát tesz a digitális zoommal a Google



|

A Google végre részletesen is elmagyarázta, hogyan működik a Super Res Zoom funkció - a Pixel 3 készülékek tesztjei szerint valóban jól sikerült a Google újítása.

Hirdetés

Évek óta tudjuk, hogy az optikai zoom sokkal jobb minőségű végeredményt garantál, mint a digitális. Éppen ezért a jelenlegi zászlóshajókon általában ott a kétszeres nagyítást biztosító telefotós lencse. 

Hirdetés

Mivel a Google a Pixel 3 és a Pixel 3 XL hátlapjára továbbra sem rakott második kamerát, ezért másképp kellett megoldja a feladványt. A választ a kérdésekre a Super Res Zoom algoritmus jelenti. Ennek hála a digitális zoom éppen olyan jó, mintha a képek kétszeres nagyítású telefotós lencsével készülnének. 

Ez utóbbi elég merész állítás, de a Google egy blogbejegyzésben több mintával és példával próbálja igazolni a kijelentést. A tesztek szerint egyébként a gyakorlatban is jól vizsgázik a Super Res Zoom. 

Hogyan varázsol a Google? A részleteket nem egyetlen képből próbálja meg kinyerni, mint a legtöbb rendszer. Ehelyett zsinórban több fotót készít a Pixel 3 és a Pixel 3 XL, majd egyetlen képet alkot ezekből, élesebb részletekkel. Az eredmény jobb, mintha egy normál képbe belenagyítanánk. 

A Google azzal is számol, hogy a kezünk mozog, remeg majd. Éppen ezért nem gond, hogy a képek eltérőek, így még több a vizuális adat. Ami azt illeti, ha állványról fotózunk, a Google maga rángatja meg az optikai stabilizálást, hogy a képek ne egyformák legyenek. 

Valószínűleg könnyebb lett volna, ha a Google is dupla hátlapi kamerát használ mindehhez, de az kevésbé illett volna a céghez, mint ez a szoftvertrükk. Apró érdekesség, hogy az első Pixeleken csak elektronikai képstabilizálás volt, az optikai csak a Pixel 2 szériával érkezett meg. Az előlapra pedig csak azért került dupla kamera, mert a széles látószöget egy algoritmus sem tudja megteremteni, csak az extra szenzor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.