Hirdetés

Csodát tett a Facebook: feltalálta az idő egy új mértékegységét



|

A flick a másodperc 1/705 600 000-ad része, és a videós frame-ráták szinkronizálását segíti.

Hirdetés

A nagy óriáscégek manapság nem csak a vásárlási és termékválasztási szokásainkat szeretnék befolyásolni, hanem a társadalmi kapcsolatainkat, a hírfogyasztási szokásainkat, a reklámpiacot, sőt, mostantól magát az időt is. A Facebook ugyanis "feltalálta" az idő egy új mértékegységét, a flicket. 

Hirdetés

A hivatalos dokumentumok szerint a flick a világ legkisebb időmértékegysége, ami NAGYOBB, mint egy nanoszekundum. Konkrétan a másodperc 1/705 600 000-ed részéről van szó, vagyis nagyjából 1,41723356 nanoszekundumról. 

Miért kellett a Facebooknak egy saját mértékegység? A flick neve a frame-tick kifejezésből származik, és azt hivatott segíteni, hogy mérjük és szinkronizáljuk a videós frame-rátákat. 

A programozók a C++ eszközeivel már eddig is kezelhették a képkockák szinkronizálását, ami főleg CGI-s vizuális effekteknél számít - ugyanakkor a nanoszekundum nem tesz lehetővé pontos osztásokat. A problémát egy új mértékegységgel oldja meg a Facebook, Horvath Christopher tavalyi ötlete alapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.