Hirdetés

Csökkent az Apple nyeresége, de azért nagy baj még nincs



|

A júniussal záruló gazdasági időszak bevétele magasabb, mint tavaly ilyenkor, de növekedés mértéke is lassult az elmúlt évben.

Hirdetés

A világ egyik legmeghatározóbb techvállalatát is érintette a globális gazdasági visszaesés, az infláció, és az újabb, a koronavírushoz kapcsolódó lezárások Kínában. Az Apple publikálta 2022 harmadik negyedéves gazdasági beszámolóját, amelyből többek között kiderül, hogy a cég nyeresége 11%-ot visszaesett az előző negyedévhez viszonyítva.

A CNN értesülései szerint viszont a tavalyi évhez képest 2022 sikeresebb volt az összebevétel alapján, ugyanis a 83 milliár dolláros érték nemcsak 2%-kal több a tavalyi időszakhoz viszonyítva, hanem rekord sikeres harmadik pénzügyi negyedéves eredmény is.

Hirdetés

Az Apple részvényesei is örülhetnek, hiszen a vállalat részvényeinek értéke a gazdasági beszámoló megjelenése után 4%-kal megnőttek. Sikeresnek tekinthető az Apple-szolgáltatások működése, az ebből befolyó 19,6 milliárdos összeg 12%-kal magasabb az előző gazdasági negyedévhez képest. A cég szolgáltatásaira összesen jelenleg 860 millió egyéni felhasználó fizet elő, vagyis közel 160 millióval több, mint tavaly ilyenkor.

A sikerek ellenére a növekedés viszont lassult - a júniussal záródó időszak 2021-ben 36%-os éves emelkedést produkált, ettől az idei év 2%-os értékes jelentősen elmarad. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook egy kapcsolódó interjúban elmondta, hogy a vállalat a közeljövőben jobban megfontolja a beruházásokat, viszont továbbra is fontos a terjeszkedés, illetve bízik abban, hogy kevesebb ellátási korlát lesz a következő negyedévben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.