Hirdetés

Csökkenteni szeretné a platformfüggést a TikTok új frissítése



|

Egyre több platformot kérnek számon a káros hatásuk miatt, a TikTok elébe menne a problémának.

Hirdetés

Az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert a fiatalok körében a TikTok, így elkerülhetetlen volt, hogy egyes felhasználók függővé váljanak. A fejlesztők a legújabb frissítésükkel ezeken a nézőkön akarnak segíteni, na meg persze saját magukat is bevédik az esetleg támadásoktól.

A TikTok alkalmazásban eddig is volt lehetőség képernyőidő-szabályozásra, mostantól azonban még több funkcióval lesz ellátva ez a mechanika.

Hirdetés

A kibővített képernyőidő beállítások sokkal átláthatóbb módon fogják bemutatni a felhasználóknak, hogy mennyi időt töltenek a TikTok használatával és egyáltalán, milyen gyakran nyitják meg az alkalmazást.

Biztonsági funkcióként bevezetnek egy korlátozást is, mostantól a felhasználók megadhatják, hogy egy menet alatt, illetve naponta mennyi időt akarnak a TikTokra áldozni. Amikor ezek a számlálók lejárnak, az alkalmazás értesíti a felhasználót, hogy elérte a saját maga által beállított limitet.

A TikTok ezen felül a 13 és 17 év közötti fiataloknak egy plusz réteget vezet be, ami 100 eltöltött perc után értesíti őket, hogy túllépték a napi korlátot.

Az új funkciók bevezetése mindenképpen dicséretes, az időzítés viszont látszólag nem véletlen. A közelmúltban több alkalmazást is elővettek, amiért az alkalmas a függőség kialakítására, a TikTok azonban ezekkel az új funkciókkal már megalapozottan védekezhet, ha ilyen vádakkal támadnák őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.