Hirdetés

Csoportos keresetet nyújtottak be az Apple ellen a MacBook Pro Flexgate-hibája miatt



|

Az Észak-Kaliforniában indított csoportos kereset szerint az Apple megpróbálta elkendőzni a MacBook Pro modellek kijelzőhibáját.

Hirdetés

Csoportos keresetet indítottak az Apple ellen Észak-Kaliforniában, és azzal vádolják az óriáscéget, hogy el akarta kendőzni a 13 és a 15 hüvelykes MacBook Pro modellek Flexgate néven elhíresült kijelzőhibáját, ami egy kábelhez köthető gyári hiba. Az iFixit szakemberei még tavaly jöttek rá, hogy azoknál, akik a 2016-os éa 2017-es MacBook Pro laptopoknál egyenetlen háttérvilágítástól szenvednek, egy könnyen elhasználódó és eltörő kábel okozza a bajokat, amiket a képernyő ismételt kinyitása és becsukása tesz idő előtt tönkre. 

Hirdetés

Az érintett laptopok kijelzője alul egyenetlenül világít, végül pedig teljesen megadja magát a háttérvilágítás. Mivel a hiba csak bizonyos idő után jön elő, az 1 éves garancia általában letelik, mire baj van, a javítás költsége pedig 850 dollár is lehet. A keresetet indító ügyvédi iroda szerint egy 2500 dollárnál drágább laptop esetében ez kevéssel a garancia lejárta után elfogadhatatlan. 

Az Apple a 2018-as modelleknél elvileg megoldotta a hibát azzal, hogy az érintett kábelt 2 milliméterrel hosszabbra csinálta. Tavaly májusban egy ingyenes javítást is hirdetett, de az csak a 2016-ban gyártott 13 hüvelykes modelleket érintette. A mostani perben minden kapcsolódó költséget behajtanának az Apple-ön (Amerikán belül), és elérnék, hogy az kiterjessze a javítási programját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.