Hirdetés

Csoportos videó-csevegő funkciót kap az Instagram és a WhatsApp



|

Mivel a két szolgáltatás a Facebook tulajdona, a közösségi óriás F8 konferenciáján őket sem hagyta ki a fejlesztésekből.

Hirdetés

Sok mindent alakít a Facebook saját alapszolgáltatásán: az F8 fejlesztői konferencián már bemutatták az előzményeket törlő funkciót, az új és leegyszerűsített Messengert, valamint a meglepő mobilos társkereső megoldást. A végére viszont maradt még puskapor az Instagram és a WhatsApp felturbózására is.

Hirdetés

Az előadásokon elhangzottak szerint már valamelyik következő frissítéssel elérhetővé válik mindkét alkalmazásban a csoportos videóbeszélgetés, amely a WhatsApp-ban nem is annyira meglepő, az Instagrammal kapcsolatban pedig már semmin sem csodálkozunk. Míg ugyanis előbbi eleve egy kapcsolattartásra szolgáló alkalmazás, az Instagram kép- és videómegosztónak indult, és az utóbbi időben kezdték benne megerősíteni az üzenetküldéssel, kommunikációvalkapcsolatos funkciókat.

Instagramon úgy látjuk majd az újítást, hogy a beszélgetések ablakában jelenik majd meg egy kamera ikon, csak rá kell böknünk, és a szöveges chatpartnerünket máris videós csevegésre hívjuk. Az igazán szép újdonság az lesz, hogy ezekhez a beszélgetésekhez több felhasználót is hozzáadhatunk egyszerre: a Facebook szerint "kiscsoportos videóbeszélgetéseket" alakíthatunk ki, de hogy ez a kicsi pontosan hány felhasználóig srófolható, azt még nem árulták el.

WhatsAppon csak a csoportos opció lesz újdonság, hiszen itt már egy ideje elérhető a videós beszélgetés, Mark Zuckerberg szerint a felhasználók összesen már közel kétmilliárd percnyi beszélgetést eresztettek át az appon. A WhatsApp videócsevegős frissítésével kapcsolatban is ugyanígy kisebb csoportokat emlegettek, és szintén nem tudni, mekkora csoportot is jelenthet mindez. Hamarosan meglátjuk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.