Hirdetés

Csúcstechnológiás chipgyárat épít az Egyesült Államokban a Samsung



|

Ez lesz a dél-koreai vállalat eddigi legnagyobb befektetése az USA-ban.

Hirdetés

Az elhúzódó chiphiány megoldásában kulcsfontosságú a gyártói kapacitások bővítése, a cégek számára pedig az sem mellékes, hogy jó pontokat szerezzenek a legfontosabb piacaik kormányzati szereplőinél. Így aztán a Samsung is két legyet üthet egy csapásra azzal az amerikai chipgyáral, melynek felépítését nemrég jelentette be a vállalat.

A 17 milliárd dollárba kerülő létesítményt a texasi Taylorban húzzák fel, és ez lesz a dél-koreai cég eddigi legnagyobb értékű befejtetése az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A csúcstechnológiás gyár számos szegmenst, például a mobilokat, az 5G-s hálózatokat, a nagy teljesítményű számítástechnikát és a mesterséges intelligenciát is ellátja majd chipekkel, több mint 2000 munkahelyet teremtve a térségben. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a létesítmény kapacitását bérgyártásra fordítják, így komoly szerepet játszhat az amerikai vállalatok ellátási gondjainak enyhítésében.

A gyárnak otthont adó 5 millió négyzetméteres területen a tervek szerint 2022 első felében kerülhet sor az első kapavágásra, a Samsung pedig azt reméli, hogy 2024 végére már beindulhat a termelés is. A WSJ szerint Taylor városa jelentős, 92,5 százalékos ingatlanadó-kedvezményt biztosított a koreaiaknak az első 10 évre. Az új komplexum a Samsung második amerikai chipgyára lesz, az első a szintén texasi Austinban működik.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.