Hirdetés

Csuklón hordható okostelefon lett a Nubia Alpha



|

A Nubia nagy újdonsága egy csuklón viselhető okostelefon, ami több, mint egy szokványos okosóra.

Hirdetés

A legtöbb gyártó a hajlékony kijelzőket manapság összehajtható okostelefonba építi be. A Nubia az Alpha készülékével egészen más irányba ment el. Alapvetően egy szokatlan kialakítású okosóráról van szó, aminek a hajlékony kijelzője körbefogja a csuklónkat. Mivel azonban ez telefonálásra, fotózásra, videózásra is alkalmas, ezért jóval több, mint egy okosóra. 

Hirdetés

A Nubia éppen ezért viselhető telefonként hivatkozik a Nubia Alpha eszközére. A koncepció még tavaly nyáron érkezett meg, a mostani, tényleges termék azonban áprilisban már kapható lesz Kínában. Az év későbbi részében pedig Európában és Észak-Amerikában is megjelenik az újdonság. 

A vételára 450 euró lesz, ezért Bluetooth-os modell jár. Aki eSIM-képes verziót akar, annak 550 eurót kell majd fizetnie. Mielőtt azonban bárki a kukába vágná az okostelefonját, érdemes szem előtt tartani a hardveres korlátokat. 

A Qualcomm Snapdragon Wear 2100 chipet 1 GB RAM, 8 GB tárhely, egy 5 megapixeles kamera és egy 500 mAh-s akkumulátor egészítik ki. A WiFi, Bluetooth, LTE támogatottak (ez utóbbi csak az eSIM-es modellnél). Az operációs rendszer viszont egyedi, így a funkciókra akár panasz is lehet majd. A Nubia szerint a készülék két napot bír egy töltéssel, támogatja a térképeket, videohívásokat, üzenetküldőket is, illetve a gesztusvezérlést. A hajlékony OLED-kijelző 960 x 192 képpontos. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.