Hirdetés

Csuklón robbant fel egy Fitbit okoskarkötő



|

Másodfokú égési sérülésekkel kezelték a pórul járt felhasználót.

Hirdetés

Eddig azt hihettük volna, hogy manapság csak az okostelefonokra jellemző, hogy akkumulátorgondok miatt kigyulladnak vagy ahogyan arra hivatkozni szoktak, "felrobbannak". A jelek szerint azonban bármivel előfordulhat ilyesmi, amiben van akkumulátor. 

Hirdetés

A Wisconsinban élő Dina Mitchell ugyanis épp a csuklóján viselte a Fitbit Flex 2-jét, amikor könyvet olvasott. Eközben a viselhető eszköz "felrobbant": az orvosok Mitchellt másodfokú égési sérülésekkel kezelték, illetve apró gumi- és műanyagdarabkákat is ki kellett műtsenek a csuklójából. Az eszközt ajándékba kapta, két héttel korábban. 

A Fitbit nagyon komolyan veszi a felhasználói biztonságát, ezért amellett, hogy egy ingyen cseremodellt adott Mitchellnek, teljes kivizsgálást is kezdeményezett

A gyártó leszögezte, hogy nincs miért aggódni a többieknek, ugyanis egyetlen hasonló esetet sem jelentettek még eddig. Ráadásul olyan kicsi az akku a Flex 2-ben, hogy már a túlmelegedése és a kigyulladása is erősen valószínűtlen. A most történtekre mindenesetre alapos kivizsgálással keresik majd a válaszokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.