Hirdetés

Csúnyán beinthet az alapmodellek vásárlóinak az USB-C szabvánnyal az Apple



|

Egy friss jelentés szerint az Apple komolyan diszkriminálja majd azokat, akik nem a méregdrága iPhone 15 Pro-modellekre fizetnek be.

Hirdetés

Az Apple éveken át kézzel-lábbal küzdött ellene, ám az Európai Unió végül csak elfogadta az USB-C használatát előíró tervezetet, így már teljesen biztos, hogy legkésőbb 2024-től a cupertinóiaknak is el kell hagyniuk a saját fejlesztésű Lighting-csatlakozót az iPhone-okról és a többi kütyüjükről.

Az elemző Ming-Chi Kuo már korábban közölte, hogy értesülései szerint az almás cég már a jövő ősszel érkező iPhone 15-szériánál meglépi a nagy váltást, a legújabb jelentésében viszont azt állítja, hogy ebből csak a drága Pro-modellek vásárlói fognak maximálisan profitálni.

Hirdetés

Kuo ugyanis úgy tudja, hogy az iPhone 15-sorozatban csupán a drágább variánsok (a pletykák alapján ezek iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Ultra néven érkeznek) fogják támogatni az USB-C-vel lehetővé váló magasabb (USB 3.2-es vagy Thunderbolt 3-as) átviteli sebességet, míg az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus megmaradnak a Lightningot is jellemző,  USB 2.0-val egyenértékű teljesítménynél.

Mondhatjuk persze, hogy a felhőtárhelyek és a korlátlan mobilinternetes csomagok korában már nem sokan fáradoznak a kábeles másolással, de azért korrektebb lenne, ha az Apple mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítana, hiszen az alap iPhone-ok is mélyen a prémium árkategóriában mozognak.

Egy másik posztban ugyanakkor Kuo emlékeztet, hogy jelenleg a legtöbb androidos készülék is csak az USB 2.0-s sebességet támogatja, így ebben a tekintetben nem kerülnek hátrányba azok, akik "csak" 450 ezer forintot - vagy amennyibe jövőre kerülnek majd az alapmodellek - szánnak a mobilvásárlásra. Végezetül azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csupán egy korai pletyka, vagyis semmi sem garantálja az elemző jóslatának beválását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.