Hirdetés

Csúnyán leszerepelt a Chrome adathalászat elleni védelme, a Google nem örül az eredménynek



|

Egy vállalat szerint a Google böngészője simán átengedi az adathalász oldalak túlnyomo részét.

Hirdetés

Friss kutatással jelentkezett a Which? nevű vállalat, ami elég elkeserítő eredménnyel szolgált a Chrome-felhasználók számára. Az adatok alapján ugyanis a Google böngészője csak a top 800 frissen felfedezett adathalász weboldal 28%-át blokkolta sikeresen Windowson, macOS-en pedig mindössze 25%-ot. Ez annak fényében szörnyen rossz eredmény, hogy a rivális Firefox a Microsoft operációs rendszerén 85%-ot ért el, az Apple rendszerén pedig 78%-ot.

Hirdetés

Egy ilyen vizsgálatot természetesen a Google sem hagyott szó nélkül, és egy közleményben igyekezett tisztázni a helyzetet:

"Ennek a kutatásnak a módszertana és megállapításai vizsgálatot követelnek. Több mint 10 éven át a Google segített felállítani az adathalászat elleni sztenderdet - és szabadon biztosította a mögöttes technológiát - más böngészők számára. A Google és a Mozilla gyakran összefog, hogy javítsa az internetbiztonságot, és a Firefox elsődlegesen a Google Safe Browsing API-jára támaszkodik az adathalászat blokkolására - ám a kutatók azt jelezték, hogy a Firefox jelentősen több védelmet kínált az adathalászat ellen, mint a Google. Erősen valószínűtlen, hogy a böngészők, amelyek ugyanazt a technológiát használják az adathalászat beazonosítására, jelentőségteljesen különböznének a kínált védelem színvonalában, szóval mi szkeptikusak maradunk a kutatás eredményeit illetően."

A Google tehát határozottan nem ért egyet a Which? kutatásával, de azért a biztonság kedvéért nem árt óvatosnak lenni, ha Chrome-ot használtok. Persze az adathalászat ellen továbbra is a tájékozottság és a körültekintés lehet a legjobb védelem, mert sok múlik azon, hogy az ember rákattint-e a gyanús linkre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.