Hirdetés

Csúnyán letérdelt az Apple egyik alapvető alkalmazása



|

Egyes felhasználók már napok óta bosszankodnak a hiba miatt, de az Apple szerint csak néhány órája van gond.

Hirdetés

Ne ijedj meg, ha az elmúlt napok során rápillantottál az iPhone-odon az Időjárás (Weather) alkalmazásra, és a szokásos tájékoztatás helyett csupán két csíkot, vagy teljesen üres widgeteket láttál: nem a készülékedben van a hiba, hanem valahol az Apple oldalán. A cupertinóiak ugyanis nemrég frissítették a szolgáltatásaik elérhetőségét nyilvántartó System Status támogatási oldalt, amely felfedte, hogy probléma adódott az időjárásra vonatkozó tájékoztatással.

A kiírás alapján a hiba ma reggel óta tart, de ez valószínűleg nem teljesen pontos, mivel szerkesztőségi tapasztalataink szerint már a hétvégén sem működött tökéletesen az alkalmazás.

Hirdetés

Ráadásul a MacRumors úgy tudja, hogy a hiba nemcsak az iPhone-okat hajtó iOS-t sújtja, hanem az összes almás operációs rendszer érintett a watchOS-től az iPadOS-en át a macOS-ig. Cikkünk írásakor így néz ki három iOS-es widget, amelyeknek normál esetben három különböző település időjárási adatait kellene mutatniuk:

A MacRumors arra is felhívja a figyelmet, hogy egyes fórumozók a napokban kiadott iOS 16.4 telepítése óta tapasztalják az Időjárás alkalmazás hibáját, de mivel több platformon is letérdelt a szolgáltatás, ezért meglehet, hogy valamiféle adatszolgáltatási probléma áll a háttérben. Az időjárási információk forrásairól az Apple magyar támogatási oldalán is olvashatsz. Akárhogy is legyen, e sorok születésekor még nem tudni, hogy meddig tart a javítás, alternatívaként viszont letölthető az Apple-lel is együttműködő The Weather Channel, az AccuWeather vagy a magyar Időkép app is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.