Hirdetés

Csúnyán megbukott a Facebook TikTok-klónja, a Lasso



|

Megpróbálta lenyomni a TikTokot a Facebook a Lasso segítségével, július 10-én azonban végleg kivonják a forgalomból az appot.

Hirdetés

A Facebook úgy döntött, kivonja a forgalomból a Lasso nevű appot, amit a TikTok legyőzésére indított el még 2018-ban. A CNN-nél dolgozó Kerry Flynn elsők között szúrta ki, hogy a felhasználók olyan értesítést kaptak, amely alapján az app július 10-től nem lesz többé használható, így le kell tölteni minden videót, amit meg akar tartani a felhasználó. Több szakember rávilágított, hogy a Lasso nyugdíjazása hátterében az állhat, hogy az Instagram Reels funkciója nagyobb hangsúlyt kap. 

Hirdetés

A Reels nevű eszköz lehetővé teszi TikTok-stílusú rövid videók felvételét és szerkesztését, majd megosztását vagy üzenetben küldését, és ezek a Top Reels nevű szekcióban is megjelennek majd a felfedezés rész alatt. Brazíliában már él a funkció tavaly óta, nemrég Franciaországban és Németországban is elindult. 

A Lasso mellett a Hobbi nevű appot is kivonja a forgalomból a Facebook, azt anno a Pinterest ellen dobták piacra, szintén sikertelenül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.