Hirdetés

Csupán 6 ember jelent meg az Európai Unió méregdrága metaverzumos buliján



|

Újabb jel utal rá, hogy az embereket eddig nem igazán izgatja a tech cégek legújabb őrülete.

Hirdetés

Habár az utóbbi években olyan vállalatóriások tették le a voksukat a metaverzum-koncepció fényes jövője mellett, mint a teljes működését ennek alárendelő Meta, a Microsoft, a Unity Technologies vagy az Epic Games, egyelőre úgy tűnik, hogy az embereket hidegen hagyja a virtuális valóság-alapú hercehurca.

Jó példa erre az említett Meta, amely komoly pénzügyi veszteségekbe hajszolta magát a metaverzumért, ám még a saját alkalmazottai sem hajlandók használni a szolgáltatást, vagy éppen az 1,3 milliárd dolláros értékűre taksált Decentraland, aminek csak néhány tucat felhasználója van. Most pedig az Európai Unió kapott egy drága leckét arról, hogy a metaverzum egyelőre inkább csak egy felülről diktálni próbált divat, mintsem valódi piaci igényeket kiszolgáló műfaj.

Hirdetés

Az Európai Bizottság ugyanis nemrég 387 ezer euróért, azaz több mint 158 millió forintért rendezett egy metaverzumos bulit, amin végül csupán hatan vettek részt, de öten idejekorán le is léptek. Erről egy újságíró, Vince Chadwick számolt be  a Twitteren, aki a posztja szerint összesen 5 emberrel tudott beszélni, majd teljesen egyedül maradt a virtuális gálán.

Az esemény célja az lett volna, hogy felkeltse a 18-35 éves korosztály érdeklődését az Európai Unió és annak nemzetközi tevékenysége iránt, mivel az Európai Bizottság úgy érzi, hogy a fiatalabb TikTok/Instagram-generáció közömbös az államszövetséggel szemben, és nem igazán jutnak el hozzá az azzal kapcsolatos információk.

A bukás azonban valahol kódolva volt, hiszen már a metaverzum-buli videós kedvcsinálóját is csak 44 ember kedvelte, s még az egyik legismertebb közéleti szaklap,  a Politico által is lehozott hír hatására sem kúszott 60 fölé a számláló. A történteket elnézve nem lennénk meglepve, ha az EU most egy ideig pihentetné a metaverzumozást, a koncepcióra rápörgött tech cégektől viszont épp az ellenkezőjére számítunk, hiszen a nyár során még egy szövetséget is létrehoztak az új aranybányájuknak szánt elképzelés népszerűsítésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.