Hirdetés

Csúszik a Steam Deck megjelenése, ebből se lesz karácsonyi ajándék



|

Bár nagyon szerette volna a Valve még idén kiküldeni az első szállítmányokat, a körülmények nem teszik lehetővé.

Hirdetés

Még a nyáron jelentette be a legnagyobb videojáték-disztribúciós platformként ismert Steam üzemeltetője, hogy saját tervezésű hardverrel lép be a hordozható játékgépek piacára. Ez nem más, mint a Steam Deck, amelyen elvileg a gigantikus könyvtárban megtalálható PC-s játékok mindegyike gond nélkül fut.

Azok, akiknek sikerült némi szerencsével már az első körben lefoglalniuk a saját példányukat eddig úgy számolhattak, hogy ez év decembere folyamán megérkezik a készülék, ám a Valve kénytelen volt rossz hírt közölni velük.

Hirdetés

A dolgok jelen állása alapján legalább két hónapot csúszik a Steam Deck megjelenése, februárnál hamarabb ugyanis nem kezdik el kiszállítani a megrendelt gépeket. A késlekedés okát nem nehéz kitalálni:

"Bár mindent megtettünk a globális ellátási lánc problémáinak figyelembevételére (ami alatt azt értjük, hogy extra idővel számoltunk ezen kockázatok miatt, és több alkatrészgyártóval dolgoztunk együtt), a gyártási terveink ennek ellenére felborultak." - olvasható a Steam Deck termékoldalán.

Nincs elég alapanyag, késnek az alkatrészek, és ebből fakadóan a gyártás üteme sem tartható azon a szinten, amivel a Valve előzetesen kalkulált.

"Az alapanyaghiány és a késések miatt az alkatrészek nem jutottak el időben a gyártólétesítményeinkbe. A hiányzó alkatrészek a logisztikai kihívásokkal együtt a Steam Deckek késését okozták, ezért két hónappal ki kellett tolnunk a szállítást, februárra. Továbbra is dolgozni fogunk a foglalási dátumok javításán az új ütemterv alapján, és menet közben tájékoztatni fogunk."

Fontos tudni, hogy a megrendeléseket továbbra is foglalási sorrend alapján fogja teljesíteni a cég, tehát akik elsők között csaptak le valamelyik Steam Deck modellre, azok várhatóan februárban fognak hozzájutni, mindenki más pedig értelemszerűen hátrébb sorolódik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.