Hirdetés

Csúszik az ujjlenyomatos forradalom?



|

Ming-Chi Kuo szerint a Qualcomm kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó szenzorai lassúak és pontatlanok.

Hirdetés

Ming-Chi Kuo általában megbízható jóslatokkal áll elő a kiváló iparági forrásainak hála, és ezúttal a Qualcomm kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóiról osztott meg némi információt. 

Hirdetés

A szakértő szerint az ultrahangos technológiával számos probléma van, ami megakadályozza, hogy a gyártók beépítsék a készülékeikbe. 

Mielőtt az ujjlenyomatos forradalom elkezdődhetne, elsősorban a sebességen és a pontosságon kell javítani, mindkettővel gond van ugyanis. A Vivo készülékében demózott verzió már hatékonyabb, és még az igazi ujjakat is megkülönbözteti a mesterségesektől, viszont lassú és pontatlan ahhoz, hogy minőségi élményt garantáljon. 

A technológia ráadásul speciális módosításokat is igényel, hajlékony OLED-kijelző és vékonyított védőüveg kell ugyanis a működéséhez. Az előbbi sok gyártó számára elérhetetlen jelenleg. 

A Qualcomm jövő nyárra elárasztaná a piacot az új technológiával, Ming-Chi Kuo szerint viszont erre tovább kell majd várnunk. 

Érdekesség, hogy a Samsung is dolgozik egy ideje a saját megoldásán, de ott is vannak problémák, amelyek miatt szintén késésekre számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.