Hirdetés

Csütörtökön zuhanhat a Földre a NASA műholdja



|

Már négy éve nem működött, előtte viszont tizenhat éven át segítette az űrkutatók munkáját.

Hirdetés

Várhatóan április 20-án hajnalban zuhan vissza a Földre az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA 2002-ben pályára állított, RHESSI nevű műholdja - írja a Space.com. Az űreszköz tömege szűk 300 kiló, de szerencsére nem kell attól tartani, hogy komoly károkat okozna, ugyanis ennek a nagy része el fog égni bolygónk légkörében.

A NASA szakértői szerint ugyan előfordulhat, hogy kisebb darabok elérik a felszínt, de rendkívül kicsi a valószínűsége, hogy bárkiben sérülést okoznának - a számítások szerint 1 a 2467-hez a rizikó.

Hirdetés

A RHESSI műholdat 2002-ben bocsátották Föld körüli pályára. A szatellit feladata a napkitörések megfigyelése volt.

Az űreszköz nem kevesebb mint tizenhat éven át működött, ez idő alatt közel százezer naptevékenységet tudott rögzíteni, ami jelentős támogatást jelentett az űrkutatás területén dolgozó tudósok számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.