Hirdetés

Daisy darabokra szedi a régi iPhone-od



|

Óránként 200 iPhone-t szerel szét a Texasban működő robot azért, hogy az Apple újrahasznosíthassa az alkatrészeket.

Hirdetés

Tegnap volt a Föld napja, és az Apple is készült némi meglepetéssel. Az Apple GiveBack program keretében például Apple Store-os ajándékkártyát ad azoknak, akik visszaküldik a régi iPhone készüléküket. Mindez azért fontos, mert a régi Apple okostelefonoknak vannak még használható részeik.

Hirdetés

Az Apple aktuális robotja Daisy, és Austinban, Texas államban dolgozik. A robotot az Apple korábbi Liam robotjából építették (részben), és összesen 9 eltérő iPhone-t képes szétszerelni. Óránként 200-at bont darabokra, ezzel pedig az Apple fontos részeket hasznosíthat újra. Hamarosan lesz ilyen robot Hollandiában is. 

Az Apple 2018-as környezetvédelmi jelentése pedig azt mutatja, hogy az Apple több fronton is fejlődést ért el. Mivel megújuló energiát használ, ezért képes volt a széndioxid-terhelését 2 év alatt 29,5 tonnáról 27,5 tonnára csökkenteni.

Miközben az energiafogyasztását 2011 óta megtriplázta a cég, addig a terhelést 54 százalékkal csökkentette. 2011 és 2017 között 34 százalékkal csökkent a termékek gyártása közben fellépő emisszió mennyisége is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.