Hirdetés

David Bowie emlékére érmét küldtek a világűr felé



|

Royal Mint nevezetű érmeverő cég David Bowie emlékérmét készített, azt pedig egyből útjára is indította egy nem mindennapi cél felé.

Hirdetés

Royal Mint érmeverő cég korábban már megemlékezett a zeneipar nagyjai előtt, ugyanis a Queen együttes és Elton John is kapott már tőlük saját emlékérmét. Hozzájuk harmadikként a 2016-ban elhunyt David Bowie csatlakozik. Itt azonban még messze nem álltak meg.

Fogták ugyanis a Bowie-t ábrázoló érmét, és felküldték azt 35 656 méteres magasságra, gyakorlatilag a közel a világűrhöz, bár az űr határát, az úgynevezett Kármán-vonalat (amit a magyar származású Kármán Tódorról neveztek el) nem érték el vele - ez 100 km-es magasságban húzódik. 

Hirdetés

Az érme útját itt tudjátok megnézni:

Mi nem tudunk hasonló produkciót bemutatni, ezért most csak a Space Oddity-vel emlékezünk a zenészlegendára, David Bowie-ra.

Magából az emlékérméből egyébként több verzió is készül: létezik 5 angol font névértékű, 13 fontért (5 168 forintért) megvásárolható változat, a tehetősebbek viszont 1000 font névértékű érmékre is lecsaphatnak, ezek 72 195 fontba (körülbelül 28,6 millió forintba) kerülnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.