Hirdetés

DDR5-ös memóriát és 5G-s modemet támogathat a Snapdragon 865



|

Két eltérő Snapdragon 865-öt gyárthat a Samsung: az egyikbe integrált 5G-s modem is kerül.

Hirdetés

A jövő évi Samsung Exynos és Qualcomm Snapdragon csúcslapkák egyaránt 7 nm-es gyártástechnológiára épülnek, és ami azt illeti, mindkettőt a Samsung gyártja majd (a Snapdragon 865-öt is). 

Hirdetés

Azt már korábban hallhattuk, hogy a Snapdragon 865-ből alapvetően két verzió lesz: 4G-s és 5G-s változat. Azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy az 5G-s modellnél a modemet integrálják-e a lapkára. 

Roland Quandt nemrég megtudta, hogy tényleg két eltérő Snapdragon 865 jön, a Qualcomm emberei pedig a következő-generációs csúcs-SoC-ként hivatkoznak rá. A két modellnév a Kona és a Huracan, és mindkettő támogatja az LPDDR5X RAM-ot, valamint az UFS 3.0 tárhelyet. Az egyikben lesz integrált SDX55 5G-modem, a másikban nem. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy melyike építenek ilyet. 

A Samsung már korábban bejelentette, hogy készen áll az LPDDR5-ös memóriachipek sorozatgyártására, ugyanakkor nem valószínű, hogy jövő tavasznál korábban ilyesmi érkezne a piacra. 

A dél-koreai gyártó egyébként nemrég arról árulkodott, hogy 5G-s modemet épít egy rendszerchipbe, ami gyorsabb lesz minden eddiginél. Erről állítólag még az év vége előtt hallunk majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.