Hirdetés

Több mint 120 millió Decathlon-fiók adatai szivárogtak ki



|

Dolgozói és felhasználói adatok is kiszivárogtak egy nem megfelelően biztosított szerver miatt.

Hirdetés

A Decathlon nemrég igen komoly adatszivárgás áldozata lett, ugyanis több mint 123 millió felhasználó és dolgozó adatai kerültek nyilvánosságra. A vpnMentor kutatói szerint több mint 9 GB adat került elő egy nem megfelelően biztosított szerverről. A kikerült adatok nagy része a spanyolországi felhasználóktól és dolgozóktól származik. Az adatok február 12-én kezdtek el kikerülni, erről a cég 16-án értesült, majd másnap megjavították az érintett szervert. 

Hirdetés

A Decathlon állítása szerint az ügy főleg a saját dolgozóit érintette, csak nagyon kevés ügyfél adatai voltak benne a kiszivárgott fájlokban. Nevek, felhasználónevek, titkosítatlan formájú jelszavak, e-mail-címek, dolgozói szerződések, API logok és adatok is kikerültek a szerverről, de sajnos biztosítási számok, telefonszámok, címek, születési dátumok és nemzetiségi adatok is voltak az információk között. 

Az adatbázisban voltak titkosítás nélküli belépési adatok és IP-címek is, ezek a cég vásárlóihoz kötődtek. A szakértők szerint a hackerek megpróbálnak majd a begyűjtött adatokkal még több adatot lopni, illetve adathalász e-maileket terjesztenek majd a vásárlók felé. Akár fizikai támadásokra és személyazonosság-lopásokra is számítani lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.